Поново се обрушио потпорни зид на Коридору 10

"Коридори Србије" саопштили су да је, на деоници Горње Поље - Царичина Долина, испред тунела Предејане на Коридору 10, у дужини од 50 метара дошло до оштећења потпорне конструкције и дестабилизације дела заштитне косине, чија је укупна дужина 725 метара.

Грађевинска инспекција је током дана обишла терен, а на лицу места одржани су и хитни састанци свих надлежних учесника у пројекту: извођача, надзорног органа, инвеститора, пројектанта и других, како би се утврдили тачни узроци обрушавања потпорног зида и биле донете хитне мере санације, навели су "Коридори Србије".

С обзиром да је степен физичке реализације на овој деоници достигао 90,5 процената изведених радова, радови на овом делу трасе Коридора 10 биће настављени и поред неопходне санације овог дела градилишта, истиче се у саопштењу.

Претходно је ТВ Прва јавила да се поново обрушио потпорни зид у Грделичкој клисури, што је трећи пут у протеклих пет месеци.   

Извођач радова на овом потезу је шпанска компанија "Азви". Радови се финансирају из кредита Европске инвестиционе банке. 

број коментара 7 пошаљи коментар
(понедељак, 20. авг 2018, 09:34)
anonymous [нерегистровани]

brdo

ovo brdo je potseceno i sada ga cuva ova betonska ograda.trebalo je to drugacije uradit da bi se zaustavilo kliziste,sipovi,armirani beton...

(понедељак, 20. авг 2018, 07:17)
anonymous [нерегистровани]

Ocigledno

da je rec u gresci u projektu. Ili auto-put ne bi smeo da prolazi tu, ili je tu teren zahtevao nako drugo resenje, mozda cak i tunel, jer, ovo, i kada se bude zavrseno bice uvek potencijalna opsanost. 

(понедељак, 20. авг 2018, 07:16)
anonymous [нерегистровани]

Evropska

Kompanija, finansiranje iz evropskog kredita. A Srbija placa. Interesuje me kamata na ovaj kredit. A zasto ne nase firme ili firme van EU? Eto samo pitam.

(понедељак, 20. авг 2018, 01:51)
anonymous [нерегистровани]

Дали сте чули икад за статику

Потпорни зид, а где је потпор зиду кад статички притиска брег?

(понедељак, 20. авг 2018, 01:11)
anonymous [нерегистровани]

@Realnost

То "некад" - тад се у инжењера гледало као у бога. Кад он каже "то мора овако", тако се и радило. Сад се пита менаџмент, а менаџмент прво гледа профит. 

(понедељак, 20. авг 2018, 00:28)
anonymous [нерегистровани]

Realnost

Srpsko gradjevinarstvo koje je neka bilo jedan od nasih glavnih privrednih grana u zemlji i inostranstvu.Potporni zidovi u svakakvim uslovima su ipak jednostavnije gradjevine u odnosu na hale,pristanista,dokove,sinhroliftove,visokogradnju itd.Treba cuvati nase strucnjake koji su masovno otisli napolje.

(недеља, 19. авг 2018, 23:02)
anonymous [нерегистровани]

Uzroci

Pa ako su utvrdili uzroke onda mogu da reše problem kako se nebi više dešavalo,zar ne?