Ивањички туризам – оаза чистог ваздуха по мери и пробирљивих гостију

Око 100.000 ноћења годишње бележи се у ивањичком крају, познатом првенствено по сеоском туризму. За одмор на селу домаћини се труде да обезбеде услове за пробирљиве госте, а како би обогатили понуду и гостима обезбедили луксузан одмор граде се и нови туристички објекти.

Одмор на селу у одличним условима понуда је коју гости радо одаберу.

"Некако се ту осећамо као да смо кући, стварно нам је некако питомо, без људи, без гужве", каже Браница Кецман из Београда.

Драган Кецман воли да побегне из града, одмори се, сунча и иде на излете јер, истиче – има шта лепо да се обиђе.

Природне лепоте у комбинацији са одличним условима за смештај захтевних гостију одлична су препорука.

"Сви се људи враћају по, од два до три, четири, пет пута, зато што су задовољни и зато што су угошћени на сваки начин", рекао је Драшко Милосављевић из етно-села "Голијски конаци" у месту Комадине.

Иако на селу, готово свако домаћинство које се у ивањичком крају бави туризмом нуди савремено опремљене апартмане, базене, интернет.

"Трудимо се да, уз сву услугу коју имамо, да свакодневно имамо у понуди и здраву храну, тако да константно пратимо интересовањa наших гостију и подижемо ниво услуге", каже Ана Величковић из етно-села "Ивањички конаци" у месту Рашчићи.

Осим у сеоском абијенту, где је у понуди око 200 постеља, гости могу одсести и у граду. Нови туристички објекти такође нуде луксуз.

"Гледали смо да се у сваком сегмент одвојимо да бисмо баш привукли ту неку нашу потенцијалну групу, а то су највише људи са стране", наводи Предраг Синђелић, угоститељ из хотела "Президент".

Туристи у ивањичком крају просечно проведу пет, шест ноћи. А, како би број ноћења премашио досадашње рекорде – домаћини доста улажу.

"Наши домаћини у селима прате трендове, јер данашњи туриста је модерни туриста, онај који зна шта хоће и свакако ми покушавамо, и надам се успевамо, да и то остваримо", каже Радомир Лишанин из Туристичке организација Ивањице.

 У Ивањици велику шансу виде у сеоском туризму. Зато уз активан одмор, комфор и све бољу понуду сеоска туристичка домаћинства све више буде интересовање гостију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво