Затворен дечји војни камп на Златибору

Камп на Златибору више не постоји, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и објаснио да је дао налог за његово распуштање због могуће злоупотребе деце и узнемирења јавности. Вучић: Деца у униформама – то није Србија будућности.

"Дали смо налог за распуштање кампа, пре свега јер смо забринути због могуће злоупотребе деце и узнемирења јавности", рекао је Небојша Стефановић.

Приоритет је био да деца буду безбедна и да се безбедно врате кућама, што је и учињено, додао је министар.

"У овом тренутку у току су завршне фазе расклапања тог кампа, тако да он више не постоји", закључио је Стефановић.

Вучић: То није Србија будућности

У међувремену је и председник Србије Александар Вучић изјавио да оно што се дешавало на Златибору и камп у којем су деца имала војну обуку није Србија будућности и поручио да такве ствари држава Србија неће толерисати.

"Нама то као земљи није потребно и такве ствари држава Србија неће толерисати", поручио је председник.

Како је рекао, "ма како то било некоме непопуларно да чује" – то није Србија будућности и то није Србија каквом желимо да се поносимо.

Вучић је навео да је реч о доброј деци, која треба да уче, раде, да сутра буду и добри војници, "али зна се када је време за војску, за учење, за школовање, за неке друге ствари..."

Замолио је родитеље да разумеју да униформе нису за децу. 

А о неодговорним политичарима, додао је Вучић, може се замислити шта би радили да су на власти они који су то организовали. "Сачувај ме боже такве државе", рекао је Вучић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво