Спасао коњички клуб и основао пансион за животиње

О Коњичком клубу Чегар у Нишкој Бањи брине њихов некадашњи члан Владета Вељовић. Своју неизмерну љубав према животињама пренео је на своју породицу, па сада поред коњичког клуба постоји мини зоо врт и пансион за псе.

Поред коња, пси и мачке слободно шетају, не рачунајући оне у пансиону. Све је организовано па и најмлађи члан породице Вељовић има своје задужење.

"Ја сам задужена да бринем о мачићима, кучићима, магарцу, козама и овци. Ја усрећујем и себе а и те животиње", објашњава унука Дуња Вељовић.

Дан проведен на имању коњичког клуба за породицу Вељовић нема цену. 

"Могу да вам кажем у ово стресно време то је веома леп осећај, ја стицајем околности радим, кад завршим посао пресвлачим се, долазим овде, помажем оцу, исто тако и мој син и моја ћерка – сви смо ту везани", објашњава син Александар Вељовић.

Најстарији Вељовић Владета воли коње од малих ногу, али им се вратио тек после много година бављења другим спортовима. Хтео је, каже, да спасе коњички клуб који је био пред пропадањем.

"Опирао сам се, јер ко сам ја да такав клуб који пропада прихватим, ја сам радио у 'Грађевинару', шта сам ја могао ту да урадим не знам, али велика љубав и значи да кад волиш све може да се уради", наглашава власник Коњичког клуба "Чегар" Владета Вељовић.

У његов пансион, где се чувају власнички пси, група Нишлија довела је Чупу – уличног пса који је овде био привилегован.

"Био је у страшним мукама и једва је преживео, стицајем околности сазнали смо за овај пансион, довели га овде и он од тада има оно што је њему потребно, љубав, бригу и пажњу, сада покушавамо да га удомимо", објашњава Зорица Миладиновић из Ниша.

"Љубави и пажње мора да има јер ово не може да ради неко ко не воли животиње, тако је и почело. Нашли су малог пса који је повређен, донели и почела је брига о њему", каже радник у пансиону Бојан Ђорђевић.

Први коњички клуб у Нишу основао је Кнез Михајло 1860. године, сада је клуб посвећен пре свега деци али и одраслима који ову оазу могу да посећују кад год пожеле.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво