Прво контрола "Газеле", "Панчевца" и старог моста код Бешке

Ванредни инспекцијски надзор над свим мостовима у Србији дужим од 100 метара биће прво извршен на најфреквентнијим мостовима у земљи - "Газели", "Панчевачком мосту" и старом мосту код Бешке преко Дунава на ауто-путу Београд-Суботица, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Ванредни инспекцијски надзор, који је наложила потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, спровешће надлежна Републичка грађевинска инспекција, наводи Министарство.

У овом послу, тим републичких грађевинских инспектора имаће подршку и помоћ стручњака из предузећа "Путеви Србије", "Инфраструктуре железнице Србије", Завода за вештачење, професора Грађевинског факултета и представника надлежног Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Ванредни инспекцијски надзор подразумева како грађевинску, тако и проверу пратеће документације. 

За одржавање и санацију мостова на ауто-путевима и регионалним путевима задужено је предузеће "Путеви Србије", док су мостови на железничким пругама у надлежности предузећа "Инфраструктуре железнице Србије".

број коментара 0 пошаљи коментар