Институт Дедиње добио грађевинску дозволу за "Дедиње 2"

Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње добио је грађевинску дозволу за изградњу новог објекта "Дедиње 2", али и реконструкцију постојећег.

Грађевинску дозволу директору Института Миловану Бојићу уручио је градски менаџер Горан Весић који је рекао да грађевинска дозвола предвиђа две фазе - изградњу новог објекта од 14.000 квадрата, али и комплетну реконструкцију постојећег објекта од 9.000 квадрата.

Весић је руководству болнице и запосленима обећао и монтажну гаражу како би коначно био решен проблем паркирања у болничком кругу. Монтажна гаража ће бити донација града.

"Није било лако издати грађевинску дозволу, јер да је било лако овај објекат на почетак изградње не би чекао 25 година", рекао је Весић и додао да се за грађевинску дозволу интересовао и председник државе Александар Вучић, јер му је важан сваки започети пројекат.

Упитан шта је са угоститељским објектом који се налази на месту где треба да се изгради "Дедиње 2", Весић је рекао да је и тај проблем решен и да је уклоњен део објекта који је могао да се уклонуи, а да је угоститељ потписао сагласност да ће уклонити објекат када буде кренула изградња. 

"Наше процедуре су такве да увек може неко да вас блокира у катастру и да се упише по питању реституције или има некакав објекат. Ми ћемо морати да убразамо процедуре када су у питању јавни објекти", нагласио је он.

Директор Института за кардиоваскуларне болести проф. Милован Бојић није могао да прецизира када ће почети грађевински радова јер је, како је рекао, тај део посла на Канцеларији за управљање јавним улагањима.

"Грађевинска дозвола иде код њих у Канцеларију, затим у Развојну банку Европе где су већ опредељена средства. Потом иде конкурс за извођача радова који траје од 60 до 90 дана, одабир понуђача, а затим крећу машине и радови", појаснио је он.

Говорећи о листама чекања у тој установи он је рекао да пацијенти данас мање чекају него раније, да за седам до осам месеци неће бити чекања када је у питању кардиохирургија, да нема чекања на васкуларну хирургију, да листе постоје само за електро- физиолошке процедуре.

"Градњом Дедиња 2 листе чекања неће бити", рекао је он.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић указао је да су обезбеђена велика средства за здравствени систем, да је завршен КЦ Ниш, да се реконструишу многи центри.

"У здравство ће се уложити још много новца како би грађани Србије имали онакво здравство какво имају у развијеним земљама света", нагласио је он.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи