Универзитет у Новом Саду први пут на Шангајској листи

Ове године се Универзитет у Новом Саду први пут нашао на глобалној Шангајској листи најбољих универзитета у свету и налази се између 901. и 1000. места.

To истовремено значи и да је Новосадски универзитет међу првим кандидатима за улазак у првих 500 универзитета на Шангајској листи светских универзитета, саопштено је из те установе.

Тај универзитет је једини позициониран из Србије поред Универзитета у Београду, а Универзитет у Новом Саду је ове године рангиран и на Шангајској листи по секторима у три области.

У области прехрамбених технологија је позициониран између 101. и 150. места, у области ветеринарских наука између 201. и 300. места и у области хемијског инжењерства између 401. и 500. места.

Критеријуми који се узимају у обзир приликом рангирања универзитета на Шангајској листи су, између осталог, број и квалитет научних радова, број високо цитираних радова, број радова у часописима с високим импакт фактором, као и број добитника Нобелових награда и Филдсових медаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво