Новогодишња ноћ у престоници

У новогодишњој ноћи, под слоганом "Почнимо пољупцима", испред Дома Народне скупштине Београђане ће забављати Горан Бреговић, Марија Шерифовић, Ана Станић и Етно група "Врело".

Београђани ће у најлуђој ноћи, испред Дома Народне скупштине, имати прилику да уживају уз најбоље хитове познатих извођача, Горана Бреговића, Марије Шерифовић, Ане Станић и Етно групе "Врело". 

"Свираћу весео програм, јер желим да се проведем и надам се да ћете се и ви веселити са мном", поручио је Горан Бреговић Београђанима на конференцији за новинаре у Старом двору.

Евровизијска победница Марија Шерифовић, поп певачица Ана Станић и етно група "Врело" позвали су Београђане да Нову годину дочекају заједно, обећавши весео провод.

Градски дочек под слоганом "Почнимо пољупцима" ове године организује се само на једној бини, испред Дома Народне скупштине, а програм ће водити Катарина Радивојевић и Александра Кајганић.

Градоначелник Београда Драган Ђилас рекао је да ће ове године бити скромнији дочек, али да ће зато гости бити врхунске звезде, захваљујући спонзору, Телекому Србије.

"Овогодишња манифестација кошта 33 милиона динара, од којих је 25 милиона обезбедио град", рекао је Драган Ђилас.

Градоначелник Београда, напоменуо је да ће половина средстава бити утрошена на техничку опрему дочека, а друга за бесплатно клизалиште на Тргу Николе Пашића.

Остатак средстава, који ће у виду ауторских хонорара бити исплаћен учесницима програма, обезбедио је Телеком Србија, рекао је Ђилас.

Ледени град за малишане 

Директорка БЕЛЕФ-а, извршни продуцент Градског дочека 2009. године Милена Стојићевић обећала је добар провод, сјајну атмосферу и одличну забаву.

Најављено је и да је на Тргу Николе Пашића, од 20. децембра до 18. јануара, бити организован Ледени град - клизалиште површине од 600 квадратних метара, које ће бити отворено од 9 до 23 часа, као и креативни садржаји за децу и младе, рекла је Стојићевић.

Традиционална манифестација Улица отвореног срца, коју организују Туристичка организација Београда и Атеље 212 биће и ове године одржана 1. јануара у Светогорској и Македонској улици, рекла је помоћник градоначелника Радмила Хрустановић.

Београђани и гости главног града имаће прилику да од 12 до 16 часова посете разноврсне програме на 18 пунктова и учествују у хуманитарној акцији под називом "Дан црвених носева".

Прилог прикупљен куповином црвених кловновских носића биће упућен кловновима који ће забављати малишане смештене у болницама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи