"Нормализација односа не гради се на забораву злочина"

Поводом 15 година од убиства и рањавања српске деце у Гораждевцу код Пећи, Српска координација је саопштила да се било каква нормализација односа између Срба и Албанаца и Београда и Приштине не може се градити на забораву масовних и организованих злочина припадника ОВК без истине и правде за бројне српске жртве на КиМ.

Српска координација указује да 15 година након масакра над српском децом у Гораждевцу нико није одговарао за овај злочин и да је тужилац Еулекса још 2010. године обуставио истрагу, ''због недостатка доказа''.

''Тиме је настављена антицивилизацијска пракса неодговорности за злочине почињене над Србима на КиМ без изгледа да се она у догледно време промени'', наводи се у саопштењу Координације српских удружења породица несталих, убијених и погинулих лица са простора бивше Југославије.

Та организација јавно позива међународне факторе на КиМ и власти у Србији да учине све што је у њиховој моћи како би се привели правди починиоци овог и других злочина над Србима на КиМ.

Српска координација подсећа да су у оружаном нападу на педесторо српске деце која су се купала у Бистрици убијени Пантелија Дакић (12) и Иван Јововић (19) и да су тешко рањени Богдан Букумирић (14), Марко Богићевић (12), Драгана Србљак (13) и Ђорђе Угреновић (20).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво