Петнаест година од злочина у Гораждевцу

Данас се навршава 15 година од злочина у Гораждевцу када су непознате особе из аутоматског оружја пуцале на групу од око пдесеторо деце и младих који су се купали на реци Бистрици. Тада је убијен 19-годишњи Иван Јововић и 12-годишњи Пантелија Дакић, а рањено четворо деце. За злочин нико није одговарао.

Истрага је затворена пре око седам година. Еулекс је тада тврдио да би могли поново да је покрену, ако се појаве нове информације.

Родитељи убијене деце разочарани су што починиоци тог злочина још нису изведени пред лице правде, иако су, како тврде, познати.

Очеви убијених дечака тврде да се зна ко је пуцао на Ивана и Пантелију и, из године у годину, понављају да су то рекли и Кфору.

У Гораждевцу, у цркви Пресвете Богородице, служен је парастос Ивану и Пантелији.

Симболично, у 12 часова и 44 минута, удружење породица киднапованих и убијених на КиМ у спомен соби "косметске жртве" у Београду, обележило је годишњицу злочина над српском децом.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи