Савска регата – задовољство учесника дуже од спуста

После Дринских веселих спустова, чамци су овог августа упловили и у савску воду. За организацију су се побринули извиђачи и туристичка организација Шапца, а за добро расположење гости из бројних одреда.

За уживање није неопходна брза вода, кажу Чивијаши. Уз широко корито и речну струју, спуст је спорији, а задовољство дуже. Од сремског села Јарак до купалишта Стари град у Шапцу, на реци је четрдесет пловила.

"Трећи пут смо овде, лепа је атмосфера и лепо је време, дан је послужио", каже Игор Милићевић из Брчког.

Осамнаест речних километара заједнички је циљ за преко 300 извиђача из Србије и суседних земаља. Правила тачно регулисана, без журбе и уз обавезне паузе за освежење.

Иако регата носи назив "Завеслај више", овде весло није потребно.

"Овде је потребна добра воља, љубав према природи, што је наш извиђачки мото, наравно капа главу чува и увек вода уз себе", каже Јована Митровић из одреда извиђача "Вера Благојевић" из Шапца.

"Ми извиђачи увек кажемо опрез, зато носим прслук", каже Миливој Карамарац из Лознице. 

Искусни опрез изражавају не само кроз број чланова поседе, већ и кроз килограме хране.

"Има нас двадесет и толико кила меса и уживамо већ десету годину заредом, трудимо се да сваке године буде све боље и боље", каже Горан Рељић из одреда поречана "Савски Чивијаши" из Шапца.

"На реци сам више од 60 година, она за мене значи све, то је мој одмор, моје богатство које не може да се мери ни са чим", прича Зоран Маровић из Шапца

Задовољтво учесника регате траје дуже од спуста. После пет сати проведених на води, остају уз реку. Шаторе спаковане јутрос на левој обали у Срему распаковаће вечерас на десној страни у извиђачком кампу у Шапцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи