И дроновима против амброзије у Београду

Град Београд је кроз програм мониторинга и сузбијања амброзије, који је усвојила Скупштина града, утврдио низ мера које су потребне да се ова коровска биљка смањи на најмању могућу меру, каже помоћник градоначелника Андреја Младеновић.

Временске прилике овог лета погодовале су расту ове биљке тако да је ове године мониторингом обухваћено 160 хектара, док је прошлог лета 80 хектара, рекао је Андрија Младеновић у разговору за РТС.

"Предвиђамо да ћемо уништити амброзију на 60 хектара. До сада је урађено више од 70 хектара мониторинга, а третирамо више од 23 хектара", рекао је Младеновић.

Напоменуо је да су велики проблем приватне парцеле на које се не може ући без дозволе власника, а казне инспектора, каже, нису довољне да људи реагују и униште амброзију на својим поседима.

Младеновић је додао да је сваког дана ангажовано пет екипа на терену, да се стање снима и дроновима и да је тај систем дао добре резултате. 

"Апелујемо на суграђане да 'Беокому' или Заводу за биоциде пријаве површине под амброзијом, а ми ћемо их уништавати чупањем и хемијским третирањем", рекао је помоћник градоначелника.

Младеновић је нагласио да хемијска средства која се користе нису штетна за људе и животиње, али и апеловао на грађане да властитим примером допринесу борби против ове високо алергенске биљке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво