Наложено хитно гашење неакредитованих истурених одељења

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је допис свим високошколским установама, државним и приватним, да "хитно" од 1. септембра угасе неакредитована истурена одељења.

Ресорни министар Младен Шарчевић каже за Танјуг да је допис отишао на адресе свих факултета и високих струковних школа у Србији, и државних и приватних.

"Већ од 1. септембра све инспекције биће на терену", рекао је министар и додао да су предвиђене и санкције за све оне који то не учине – за физичка лица од 200.000 динара, а за правна лица два милиона динара.

"Ако се оглуше, следећи корак је одузимање лиценце високошколској установи", нагласио је Шарчевић.

Упитан шта ће бити са студентима, министар је рекао да ће факултети морати да их пребаце из истурених одељења у матична седишта факултета и високих струковних школа.

"Уколико не буду у могућности да студенте пребаце у матична седишта биће у обавези да свима врате новац, а студентима ће бити отворена врата других факултета", нагласио је министар.

Додао је да многи себи "олакшавају живот лажним дипломама", те да се томе мора стати на пут.

"Оно што је држава основала мора да буде квалитетно. Од првог дана сам то рекао и то ћу да урадим", поручио је Шарчевић.

број коментара 0 пошаљи коментар