Никодијевић о реконструкцијама саобраћајница у Београду

Трећа фаза реконструкције Улице књегиње Зорке на Врачару, од Његошеве до Макензијеве улице, почела је данас, а према речима председника Скупштине града Београда Николе Никодијевића, улица ће у потпуности бити реконструисана и пуштена у саобраћај до трећег септембра.

Радови на реконструкцији те улице се изводе у пет фаза, од Булевара краља Александра до Булевара ослободења, а Никодијевић каже да је вредност инвестиције 50 милиона динара.

"Радове изводимо тако да саобраћајнице које сада реконструишемо могу да се користе наредних 20 година, без потребе да их поново реконструишемо као што је то био случај у неком ранијем пероду када су огромне паре улагане у улице које нису могле да издрже више од две или три године и којима је сада потребна комплетна реконструкција", рекао је Никодијевић новинарима, након обласка радова.

Никодијевић је навео да се у Београду тренутно реконструише велики број саобраћајница.

"С обзиром да је август, да је велики број људи на одморима, а интензитет саобраћаја смањен, користимо прилику да септембар, када ђаци крећу у школе и када поново почиње саобраћајни шпиц, дочекамо спремни са новим и реконструисаним саобраћајницама", рекао је Никодијевић.

Он је подсетио да је реконструкција Светогорске улице завршена и навео да се приводе крају радови на обнови Булевара ослобођења, те да ће бити завршена и Таковска улица до трећег септембра.

"Припремамо се за даљи наставак реконструкције кључних саобраћајница у Београду", рекао је Никодијевић и навео да ће врло брзо почети реконструкција Карађорђеве, Џорџа Вашингтона, 27. марта, као и Улице цара Душана која дуго година није рађена.

Никодијевић је додао да ће као финале свега уследити реконструкција Улице кнеза Милоша и Трга Републике и да ће у наредних годину, годину и по дана апсолутно све кључне саобраћајнице бити потпуно реконструисане и грађани ће моћи да их користе дуги низ година.

"Имамо довољно средстава за све радове...када имате довољно новца, када се понашате домаћински и када радите квалитетно онда можете очекивати да имате добре резултате и верујем да ће грађани бити задовољни оним што ћемо радити у Београду", додао је Никодијевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво