Ускоро нова мобилна апликација "Хало беба"

Родитељима у Србији до Нове године биће доступна нова мобилна апликација "Хало беба", где ће моћи да добију корисне савете и важне информације везане за развој, исхрану и негу деце. Апликацију праве Уницеф и компанија "Нордеус" у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље.

Представница Уницефа Весна Савић Ђукић нада се да ће мобилна апликација бити доступна и пре Нове године, да ће бити бесплатна и обогаћена додатним информацијама које су важне за развој, исхрану и негу деце, здравствене и друге најчешће проблеме.

Нагласила је да ће бити успостављена и електронска платформа за континуирану едукацију патронажних сестара.

Представница телефонског саветовалишта Хало беба Анђелка Котевић нагласила је да ће родитељи као и до сада моћи да позову телефоном саветовалиште, али да је нова мобилна апликација искорак даље, да на најчешћа питања која муче родитеље у прва три месеца бебиног живота брзо добију одговоре.

Директор Нордеуса Бранко Милутиновић каже да се његова компанија упустила у овај пројекат јер је рад патронажних сестара које у оквиру здравственог система функционишу у Србији Светска здравствена организација уврстила као препоруку за све земље света.

"Њихов рад додатно можемо да ојачамо мобилним апликацијама", нагласио је Милутиновић.

Телефонско саветовалиште Хало беба основано је 2001. године уз стручну помоћ и финансијску подршку Уницефа. Марија Куљанин из Хало бебе каже да је на почетку било око 60 позива родитеља, а да данас патронажне сестре које раде у саветовалишту дају 400 до 450 савета дневно.

Највише позива има из Београд, али и целе Србије па и света. Саветовалиште ради 24 сата, 365 дана у години.

Град Београд је од самог почетка подржао рад Хало бебе, а значај телефонског саветовалишта истакао је и градоначелник Београда Зоран Радојичић који је видео поруком пружио подршку његовој модернизацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара