Мировић: Помоћ за незапослене мајке са трећим и четвртим дететом

Председник Покрајинске владе Игор Мировић најавио је да ће Покрајинска влада, прва у Србији, увести меру помоћи незапосленим женама са трећим и четвртим дететом и то у износу од 12.000 динара месечно.

Игор Мировић је рекао и да је буџетом Војводине за 2018. годину за мере популационе политике укупно обезбеђено 727 милиона динара, те демантовао поједине портале који су навели да је Покрајинска влада укинула исплату накнаде за треће дете.

Представљајући нове мере Покрајинске владе за повећање наталитета, на конференцији за новинаре рекао и да ће донети програм помоћи незапосленим мајкама које роде треће и четврто дете и расписати конкурс намењен унапређењу услова становања породицама са троје и четворо деце, саопштено је из Владе Војводине.

"До сада је једино Покрајинска влада обезбеђивала месечну накнаду од 12.000 динара у трајању од две године, а убудуће ће тај износ, за породице са трећим дететом, за запослене жене, обезбеђивати Република Србија и то у трајању од 10 година", рекао је Мировић.

Најавио је да ће Покрајинка влада, прва у Србији, увести меру помоћи незапосленим женама са трећим и четвртим дететом и то у износу од 12.000 динара месечно.

"У ту категорију спада око 2.000 жена у Војводини и због тога смо одлучили да реализујемо ову меру која ће почети да се примењује од 1. јануара 2019. године", навео је Мировић.

Додаје  да је циљ Покрајинске владе да учини равноправним запослене и незапослене мајке које имају троје и четворо деце.

Друга нова пронаталитетна мера Покрајинске владе, како је прецизирао, односи се на могућност решења или унапређења услова становања породицама у којима се роди треће и четврто дете.

"За нешто више од месец дана, на основу критеријума које ће разрадити ресорни секретаријат, расписаћемо конкурс за бесповратна средства за стамбено проширење породица са троје деце и четворо деце и то је мера која до сада у Србији никада није постојала", рекао је председник Покрајинске владе.

Подсетивши да је Покрајинска влада у јуну ове године основала Буџетски фонд за пронаталитетну популациону политику, најавио је наставак суфинансирања биомедицински потпомогнуте оплодње за друго, треће и свако наредно дете.

"У Војводини ће бити проширен обим права, у оквиру закона, а уз то ћемо задржати обим финансирања", прецизирао је Мировић, истакавши да на овај начин Покрајинска влада показује да је један од њених приоритета подстицај рађања и помоћ породицама са троје и четворо деце, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво