"Наставници и пасивни директори одговорни за екскурзију ученика у Шпанију"

Министар просвете Младен Шарчевић каже за РТС да су се екскурзије ученика попут оне у Шпанију организовале годинама и да то није нормално. Директор Девете београдске гимназије неће бити ни овај што је био до сада, ни новоизабрани, а биће смењен и помоћник директора, поручује Шарчевић. Додаје да ће бити новог запошљавања психолога, логопеда, педагога и напомиње да у школама има преко 12 одсто разних вишкова стечених манипулацијама директора.

Младен Шарчевић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да се директор Девете београдске гимназије правио да ништа не зна о екскурзији у Шпанију.

"Оног дана када смо обавештени шта се десило, позвали смо људе из школе и јавила се помоћница директора, а сада нема ни ње. Директор се правио да ништа не зна, а испоставило се да је много више. Имамо и ситуацију да се новоизабрани директор са супругом упутио на путовање", каже министар Шарчевић.

Напомиње да поред екскурзија и рекреативних настава постоје и други видови путовања ученика који морају да прођу савет родитеља.

"Проблем је била безбедност деце, не зна се каквим су аутобусима ишли, да ли је било лекара...", напомиње министар.

Каже да су се овакви видови путовања организовали годинама и да то свакако није нормално.

"За путовање деце у Шпанију одговорни су наставници и пасивни директори, који ће морати да одговарају за то. Директор Девете београдске гимназије неће бити ни овај што је био до сада, ни новоизабрани, а биће смењен и помоћник директора", поручује Шарчевић.

Министар каже да у 99 одсто случајева путовање ученика не може да се организује без знања директора.

Говорећи о најављеном запошљавању нових 155 психолога, логопеда, педагога, Шарчевић каже да је дизајниран нов модел зарад квалитета образовања.

"Нама су психолози потребни као главни ресурси и ово је питање организације система. Вишка у школама нормално да има и то су углавном радници који могу да раде у другим секторима", напомиње министар.

Каже да су до 1. септембра школе обавезне да направе калкулације.

"Овде је неравномерно направљен правилник који је и направио пометњу. Имамо сигурно преко 12 одсто разних вишкова стечених манипулацијама директора", каже министар.

Додаје да је завршена обнова 99 школа и да се ради у још 26.

"Постоји још десетине објеката који се раде од средстава локалних самоуправа и других донација и радови иду одлично", закључује Шарчевић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи