Најбољи математичари код министра просвете

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић разговарао је са ученицима који су постигли највеће успехе на међународним математичким и информатичким такмичењима.

Шарчевић је ученицима честитао на постигнутим резултатима оцењујући да је тај успех и на добробит Србије.

"Знам да ћете сигурно наставити да студирате у тој области. Држава ће то изузетно ценити и подржавати. Ми радимо силне нове и моделе и законе и концепте у којима ће то бити јако видљиво, где ће бити довољно компанија које ће бити срећне да вас виде овде у Србији", рекао је министар.

Шарчевић је рекао да се, измећу осталог, ради на новом моделу закона о стипендирању ученика и студената, као и нови закон о дуалном у високом образовању.

Министар је оценио да је Србија мала земља, али да има можда најбоље математичаре.

Председник Друштва математичара Србије Војислав Андрић захвалио је министру на пријему и додао да се овакви резултати могу постићи великим одрицањем и трудом.

"Ових 30 признања која је освојило наших 26 ученика није остало без одјека. Освојити само на неких шест такмичења 11 златних, седам сребрних и 10 бронзаних медаља и две похвале није лако. Поготово што иза таквих резултата значи вишезначан труд. Највише ученика, али и њихових ментора, који раде у школа и оних који раде на припремама које Друштво математичара организује пред велика такмичења", рекао је Андрић.

Додао је да Друштво математичара заступа Републику Србију на осам великих међународних математичких и информатичких такмичења. Захвалио је на подршци Министарству просвете, науке и технолошког развоја и компанији НИС који спроводи програм "Енергија знања".

У знак захвалности Друштва математичара, Андрић је предао плакете Младену Шарчевићу и представница компаније НИС Снажани Лакићевић, саопштено је из Министарства просвете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи