Викендаши код Голупца траже боље услове

У викенд насељу Винци код Голупца током 40 година изграђено је две хиљаде викендица. Власници су уређивали своја дворишта, али, како тврде, треба уредити и све остало. Због тога су основали удружење и решили да протестују.

Власници викендица у насељу Винци на Дунаву код Голупца, четрдесет година откако су почели да га граде, жале се на све. Траже јефтиније и боље комуналне услуге, стабилније снабдевање електричном енергијом, градски превоз, противпожарну заштиту, уређене плаже и путеве.

"Пре месец дана поставили су контејнере, по један контејнер на челу сваке улице која је дугачка око један километар. Замислите ту шетњу некога ко треба да клати кесе и бачене ствари да донесе до контејнера", каже председник УО удружења викендаша Божидар Стевановић.

У комуналном предузећу тврде да добро обављају свој посао, али да не могу обрачунавати услуге према доласку викендаша.

"Не смем да кажем да су приоритет приотирета, али у односу на друге становнике општине Голубац су у неком повлашћеном положају, јер код њих три пута недељно возило саобраћа и износи смеће", наводи Мирослав Милошевић, директор КЈП "Голубац".

Инсистирају и на редовном контролисању воде за пиће и купање.

"Према информацијама из Завода за јавно здравље, ове године само једном је контролисано на једном мерном месту. То не може. Четири пута годишње најмање контрола кавалитета воде за пиће у четири различита годишња доба са најмање три мерне тачке у насељу", каже лекар у пензији Верица Арсенијевић.

Пре десетак година извршен је катастарски премер. То је знатно повећало порез у Винцима, јер оно што су биле ливаде, сада су куће. Власници се не слажу.

"Да се реше пореска давања власника викенд кућа, да буду на закону заснована. Ми не одбијамо да платимо, али ми не желимо да платимо оно што није испоручено", поручује Драган Радовић, пуковник у пензији.

"Тврдња да су опорезовани као Голубац стоји, јер само по себи Голубац је градска зона, а викенд насеље се сматра као лукс простор", каже Саша Марјановић , заменик председника општине Голубац.

У општинској управи тврде да ће убудуће радити на путевима и струји. Остало кажу, није њихова надлежност или немају довољно новца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво