Вулин: Поново обнављамо војну инфраструктуру

Министар одбране Александар Вулин је, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, отворио реконструисану и модернизовану Пиштољску стрељану у касарни "Генерал Јован Мишковић" у Београду.

Поводом отварања Стрељане приказане су и вежбе "Симулационо гађање стрељачким оружјем на тренажеру", "Гађање тренутних циљева" и Тактичка вежба са бојевим гађањем у којима су учествовали припадници батаљона Војне полиције специјалне намене "Кобре" и кадети Војне академије.

Како је истакао министар Вулин, захваљујући великом разумевању и подршци председника Србије и врховног команданта Александра Вучића и подршци Владе, кренуло се у процес обнављања војне инфраструктуре.

Ово су највећа улагања у Војну академију од њеног оснивања и први пут имамо овако модерну и савремену стрељану, још од 1989. године. Влада Србије наменила је 78 милиона динара за оспособљавање свих стрељана у Војној академији и можемо да кажемо да ће наши кадети и припадници специјалних јединица моћи да се обучавају у складу са највишим светским стандардима, рекао је Вулин.

Вулин наводи да не постоји ништа савременије од овога, а посебно ми је задовољство што може гу да кажем да су технологију падајућих мета усвојили управо стручњаци из Војнотехничког института.  Дакле, у питању су наша памет и наше знање, нагласио је министар одбране.

Истакао је да је свако улагање у Војску Србије улагање у наше знање, а то је улагање и у стандард сваког нашег становника и бољи живот сваког грађанина Србије.

Стрељана ће послужити да будемо боље обучени, а обука је један од приоритета Министарства одбране и Војске Србије. Наш војник мора да буде обучен, опремљен и да буде задовољан. Као што градимо станове за Војску, као што обезбеђујемо нове униформе и оружје, тако обезбеђујемо и обнављање војне инфраструктуре и све оно што је деценијама било намерно и плански занемаривано и уништавано ми обнављамо и стављамо у функцију. Војска Србије је чувар ове земље и зато заслужује највећу пажњу и бригу, закључио је Вулин.

Према речима генерала Диковића, отворен је јединствен објекат у Министарству одбране и Војсци Србије.

"Објекат има вишеструку намену и не заостаје за објектима у страним оружаним снагама. Омогућава да учимо људе да гађају, од почетне обуке до напредне и завршне, и да проверавамо њихову оспособљеност - ватрену и тактичку обученост, да у затвореном простору можемо истовремено да оценимо да ли је циљ погођен и како је до тога дошло. И припадници Кобри, који су данас демонстрирали своју врхунску обученост у гађању, исказали су задовољство", рекао је начелник Генералштаба.

Начелник Војне академије пуковник Мирослав Талијан истакао је да је улагање у Пиштољску стрељану, њену адаптацију и реконструкцију, велики допринос унапређењу обуке из области наоружања и гађања.

Кадети ће у Стрељани реализовати читав низ припремних гађања, тактичких увежбавања и гађања у кретању. Осим ове стрељане, адаптира се и виртуелни део стрељане у којем се припрема за бојева гађања. Хвала свима који су подржали модернизацију Стрељане у коју дуги низ година нису улагана средства, рекао је пуковник Талијан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво