Весић: Град Београд развија простор Савамале

Породицу Тимотијевић, која се из Савског амфитеатра преселила у нове станове после договора са Градом Београдом, посетио је заменик градоначелника Београда Горан Весић и породици пожелео леп живот у новим становима.

Тимотијевићи су последња породица која се иселила са простора Савског амфитеатра, а пре њих 237 породица је на исти начин добило нове домове, саопштио је Беоинфо.

"Ситуацију у којој се налазила ова породица неколико година су злоупотребљавали политички профитери и разне невладине организације који су правили политичке каријере на грбачи ових људи. Све породице које су становале у Савамали живеле су у нехуманим условима и објектима који су преуређени за људско становање без канализације и инфраструктуре", рекао је Весић.

Свих 237 породица, укључујући и Тимотијевиће, указао је Весић, данас живе у пристојним становима, у условима какви доликују људима, те додао да оне који су их наговарали да не верују својој држави и да не узму станове треба да је срамота.

"Нико од тих људи који су се наводно борили за права породице Тимотијевић није им понудио свој стан као смештај већ су их убеђивали да остану у неусловној кућици и не прихвате понуду Града", истакао је Весић.

Нагласио је да Град Београд данас развија простор Савамале, који ће наредних година постати нови градски центар.

"Грађани могу да виде не само нове стамбене зграде, већ и уређену савску обалу, нове булеваре и улице, а до краја године почеће да се уређује Савски трг и Централни парк", навео је Весић и поручио да политички профитери и опозиције "Александру Вучићу и СНС не могу да опросте јер је овај пројекат успешан".

"Њихова фрустрација расте са сваким новим квадратним метром станова, улица или парка јер то је доказ њихове неспособности", рекао је Весић.

Иван Тимотијевић, чија се породица последња иселила из Савског амфитеатра, навео је да је тражио станарско право које је и добио.

Његова породица то право сада има над новим стамбеним јединицама на Врачару, које су обезбеђене након договора са Градом Београдом. 

"Веома сам захвалан на томе што је нађено решење за моју породицу. Добили смо станарско право над два стана, укупне површине 105 квадрата. Локација је веома добра", рекао је Тимотијевић и изразио задовољство што је близу позориште и што су превазиђени сви проблеми, који су, каже, дуго трајали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво