"Београд на води" – Усељавају се први станари, Савски трг чека уређење

Породица Тимотијевић последња се ислелила из Савског амфитеатра, чиме је завршено расељавање породица које су живеле на савској обали. Надлежни најављују да би до краја године могло да почне уређење Савског трга испред старе Железничке станице и изградња Централног парка.

Док се први станари усељавају у зграде "Београда на води", последња породица иселила се из Савског амфитеатра. Иван Тимотијевић је три године водио спор са градом. Пре два дана адресу из Савамале заменио је новом, на Врачару.

"Они су мени дали оно што сам тражио преко суда и адвоката. Ја нисам могао да тражим власништво зато што је земља државе, сада града, ми смо тражили станарска права и они су ми то дали", рекао је Иван Тимотијевић.

На основу права које су имали, станарског или власничког, нове станове добило је још 237 породица из Савамале и Баре Венеција. Надлежни траже решење и за војне породице које живе у хотелу "Бристол".

"Сва војна лица биће у договору државе и Града решена, у смислу да ће добити станове и то се ради заједно са војском", каже Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

Пре три године почели су радови на обали Саве. Пре седам дана званично је завршена прва фаза. Најављена је реконструкција али и изградња нових улица о трошку инвеститора.

"До краја године, најкасније почетком следеће, почиње изградња Савског трга испред старе Железничке станице, где ће бити постављен споменик Стефану Немањи, поред тога почиње да се прави Централни парк на два хектара, који ће бити највећи парк", рекао је Весић.

Радови су најављени и на новобеоградској страни. Архитектонски конкурс је завршен, чекају се понуде инвеститора.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво