Власник "Хендија" обећава да ће уплатити све што дугује породиљама

Министар за рад и социјална питања Зоран Ђорђевић потврдио је да је обављен ванредни инспекцијски надзор фирме "Хенди тел" како би се пронашло решење за труднице и породиље чије су радне књижице остале у тој фирми, која је угашена 31. маја.

У четвртак је обављен ванредни инспекцијски надзор фирме "Хенди тел" ради увида у документацију и проналаска решења за труднице и породиље, чије су радне књижице остале у фирми која је угашена 31. маја.

Уговори о раду заробљени су у дирекцији фирме у којој никога нема од 15. јуна. Осталим запосленима уручени су откази о раду и они примају накнаду за незапослене или су нашли нови посао.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да је власник вољан да реши њихов статус.

"Ми смо имали среће јер је власник фирме дошао у Србију иако је директор фирме побегао, он је преузео надлежности на себе и јавио се инспекцији рада. Рекао је да ће да уплати све што дугује породиљама, и да ће измирити све дугове и решити радно-правни статус за свих 236 радника у наредном периоду. Ми ћемо то да пратимо и да реагујемо ако буде неких проблема", рекао је министар Ђорђевић. 

У разговору за РТС, раније данас Ђорђевић је рекао да је у ранијој инспекцији утврђено да је било 736 запослених, а јуче их је било 291, од којих 20 породиља.

Истиче да је важно да људи који раде у приватним фирмама јаве на време када виде да постоји назнака да ће бити проблема, како би инспекција изашла на терен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво