Вежба речних јединица војски Србије и Мађарске

У сарадњи са Првим пуком за разминирање Оружаних снага Мађарске, припадници Речне флотиле Војске Србије извели су у Будимпешти од 16. до 19. јула вежбу "Гвоздени мачак 2018".

На вежби су учествовала два вишенаменска брода из састава Речне флотиле.

Главни део сценарија одиграо се на Дунаву непосредно испред ратне луке у Будимпешти и увежбане су и усклађене све процедуре и поступци на реализацији ескорта важних личности и терета са блокадом дела пловног пута, саопштило је Министарство одбране.

Циљ вежбе је био да се заједничким увежбавањем и реализацијом вежбе речних јединица Србије и Мађарске унапреди билатерална сарадња, а разменом искустава у примени тактика, техника и процедура учвршћено је и међусобно поверење.

Посебан акценат током извођења вежбе дат је развијању способности заједничке команде за планирање, припрему и извођење мултинационалних вежби те подизању достигнутог нивоа интероперабилности речних јединица.

Завршници вежбе данас су присуствовали заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Желимир Глишовић и командант Речне флотиле капетан бојног брода Андрија Андрић, док је земљу домаћина представљао бригадни генерал Жолт Шандор, заменик команданта Здружене команде Оружаних снага и командант Копнене војске Мађарске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи