Вучић и Хакер о научној сарадњи и Берлинском процесу

Председник Србије Александар Вучић примио је председника немачке Националне академије наука "Леополдина" Јорга Хакера, са којим је разговарао о билатералној научној сарадњи, као и о сарадњи у области науке и образовања у оквиру Берлинског процеса.

Председник Вучић је истакао важност регионалне сарадње, захваливши немачкој канцеларки Меркел за покретање Берлинског процеса и подржао иницијативу за формирање Фондације за истраживања за Западни Балкан, у којој "Леополдина" има кључну улогу.

Вучић је рекао да активности будуће Фондације могу да имају далекосежни ефекат у задржавању талентованих младих људи у Србији и региону, као и повратак успешних младих научника из света и развој њихових каријера у земљи.

Председник Србије се заузео за интензивирање сарадње на билатералном нивоу и замолио да се успостави размена научних сазнања и експерата, оснивање заједничких институција, као и други модели сарадње.

Председник "Леополдине" Јорг Хакер навео је да су одржане четири конференције научних установа са Западног Балкана, из којих су проистекли први резултати у стабилизацији односа научних кругова у региону.

Професор Хакер је изразио спремност за јачу билатералну научну сарадњу између Србије и Немачке, као и помоћ у остваривању јачих веза између науке и привреде у циљу економског развоја.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво