Бања Врујци развојна шанса за општину Мионица

Због близине Београду, термалне воде и лековитог блата, Бања Врујци подно Сувобора, је међу најпосећенијим у Србији. Врујци су развојна шанса Мионице, могли би да привуку још већи број туриста, па су у локалној самоуправи решени да инвестирају у инфраструктуру бање.

У Бањи Врујци тренутно борави око 6.000 туриста. У августу се очекује дупло већа посета. Бања је бисер Србије који треба неговати и сачувати, оцењују гости из Београда и Новог Сада.

Са неколико отворених, и једним затвореним базеном у хотелу "Врујци", бања је је постала место у које се гости радо враћају.

Младе привлачи термална вода а старије лековито блато и велнес центар. У бањском амбијенту, посебно ових летњих дана, сви уживају.

"Долазимо константно четири године. Овде смо нашли три у један. Прво смо нашли здравље. Друго, нашли смо предивну природу, значајна места око Бање Врујци и Мионице. Има шта да се види и наравно што је најбитније за нас су љубазни домаћини", каже једна грађанка

Отворени базени су проточни али се свако вече празне и дезинфикују. Хотел "Врујци", лети а такође и зими, спада међу најпосећеније бањске хотеле.

"Оно што је јако важно да смо у окружењу са пољопривредним домаћинима направили уговоре. Они нама производе храну која је без пестицида, органска. Стварамо једну причу да имамо здраву храну и здраву трпезу", каже директор хотела "Врујци" Милијан Васић.

Врујци су развојна шанса овог краја. Да би привукли још већи број туриста у Мионици су одлучили да значајније инвестирају у инфраструктуру бање. У тим намерама имаће и подршку државе, која већ изградњом ауто-пута помаже развој овог краја.

Бобан Јанковић, председник општине Мионица, објашњава да је држава у протеклих неколико година пуно урадила на развоју туризма, а посебно када је у питању бањски туризам.

"Бања Врујци је већ постала омиљена дестинација великог броја туриста имајући у виду да је прошле године била једна од рекордних. Тренутно се гради један од највећих аква паркова у Србији што значи да полако постајемо и атрактивна дестинација за инвеститоре. Ако томе додамо завршетак ауто-пута Београд-Чачак и на неограничен ресурс када је у питању вода, Бања Врујци сасвим сигурно иде ка врху када је у питању бањски туризам у Србији", додаје Јанковић.

Ауто-пут омогућиће да се до Бање Врујци дође брже и лакше, наглажава председник Србије Александар Вучић, приликом недавне посете овом крају. Најавио је веће улагање државе у Мионицу и Бању Врујци. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво