Део Научно-технолошког центра готов до наредне школске године

Председник Владе Војводине Игор Мировић обишао је радове на изградњи Научно- технолошког центра и најавио да је део објекта који ће бити оспособљен до почетка школске 2019/2020. године намењен Факултету техничких наука, а да jе други део, за који очекује да ће бити у функцији неколико месеци након тога, намењен за стартап компаније и научне институте чији је оснивач Влада Војводине.

Центар ће имати простор од 30.000 метара квадратних, а реч је о заједничкој инвестицији Владе Војводине и Владе Србије, која је вреднa 12,6 милиона евра. 

Покрајинска влада је инвеститор и у мањинском делу финансијер, а најзначајнија средства обезбедила је Влада Србије.

Према речима Мировића, то је веома важан објекат, јер ће се на најпрактичнији начин повезивати наука и привреда, у делу информационих технологија и стартап компанија.

"Ми ћемо настојати да преко наших института, такође, дефинишемо програме који ће користити, пре свега, економском и привредном развоју. Овај објекат има смисла само уколико већина програма и компанија који ће овде пословати своје производе унесу у будући економски развој Војводине и целе земље", истакао је Мировић.

Додао је да мисли да ће на крају процеса и град Нови Сад издвојити средства за опремање објекта и да Факутет техничких наука већ са неколико компанија има потписане споразуме о коришћењу простора Научно-технолошког парка. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво