Вучић: Држава улагала у Врњачку Бању, све је лепша и богатија

Нећу деци да оставимо дугове које су неки претходници оставили нама, већ желим да им оставимо чисту и сигурну будућности, поручио је председник Александар Вучић у Врњачкој Бањи. Позвао је грађане Србије да посете бање у нашој земљи, а не само да иду у Мађараку, Словенију и Немачку.

Грађани Србије ће сваке године осећати све већи бољитак захваљујући тешким реформама које се спроводе, поручио је председник Србије Александар Вучић.

"У свакој години ћете осећати значајан бољитак, зато што данас имамо сигурну касу и смањујемо јавни дуг Србије. Нећу деци да оставимо дугове које су неки претходници оставили нама, већ желим да им оставимо чисту и сигурну будућности", рекао је Вучић на свечаној академији поводом 150 година туризма у Врњачкој Бањи, на платоу испред Црвеног брда.

Вучић је нагласио да држава предузима све да места широм Србије буду богатија и да се у њима боље живи, као и да је већ много тога промењено набоље.

Напоменуо је да неки покушавају камен који ће држава изнети на 'врх планине' да врате доле, али да увек вредни и поштени победе и не дозволе да се точак историје врати натраг.

"Ви сте заслужили све ове промене и да живите боље, јер сте у то веровали", нагласио је Вучић, подсетивши да је мало ко веровао у бољитак када су покренуте тешке реформе.

Вучић је захвалио грађанима што су веровали у промене и дали подршку за мењање Србије.

"Данас Врњачка бања изгледа величанствено. Позивам грађане Србије да посете бање у нашој земљи, а не само да иду у Мађараку, Словенију и Немачку. Идите и тамо, на пример, Вис Баден и Баден Баден у Немачкој и видећете после да је Врњачка бања много лепша од свих места које сам поменуо", поручио је председник.

Нагласио је да Врањачка бања постаје све лепша и богатија и да је држава уложила у ту бању десетине милиона евра и да се то и види, за разлику од неких других места где је улагано у Србији.

"Овде се све види, од улаза у бању, водопада, амфитеатра, парка, инфо- табли и хотела. Хоћу да се захвалим и приватницима Србима који улажу у бању и на прелепој фасади у хотелу 'Парк'. И овај други део да буде овако леп и да решите те проблеме са овима у Аранђеловцу, да се не свађате", поручио је Вучић

Најавио је да ће држава уложити и у Дом здравља милион евра, да ће бити реновиране и школе и други објекти, као и да ће бити покривен Национални базен, како би ту долазили спортисти из целог света

"Некада је велики Милош, који је био неписмен, али мудар и паметан, схватио да Србја лежи на великом нетакнутом богатству и био мудар да доведе управника саксонских рудника Жигмунда Хердера да та богатства истражи", подсетио је председник.

Вучић је подсетио и да је Павле Мутавџић основао Фундаторско друштво кисело-вруће воде у Врњцима и поручио да Србија и данас треба тако да ради и улаже у туризам.

Нагласио је да види заједничке подухвате државе и приватника да се Врањачкој Бањи врати краљевска титула и да је у тој бањи више уложено у претходних пет година него у претходних 50.

Вучић је поручио да ће бити настављена улагања у ту бању, с обзиром на то да сваки уложени динар у туризам вишеструко вреди.

Рекао је да је кнез Милош вероватно најмудрији наш владар у историји иако је био због тога презерен од Срба, као и да је он први схватио и препознао да имамо нешто велико и важно у шта треба да се уложи.

Вучић је рекао да ће Врњачка вања доживети препород и да ће повратити краљевску титулу у наредном периоду.

Век и по туризма 

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић изразио је задовољство што баш ова генерација прославља век и по организовања туризма, не само у Врњачкој Бањи, већ и у читавој Србији.

Каже да је то велика част, али и велика обавеза да се сачува све оно у шта су претходне генерације "уткале своје животе".

"После понора, Врњачка Бања се вратила на трон уз помоћ Владе Србије, али и слоге локалне власти и привредника", рекао је Ђуровић.

Према његовим речима, Врњачка бања данас представља "краљицу здравственог туризма", место у које је дошло највише инвеститора, отворено шест нових хотела у којима је запослено 1.000 људи.

"Лако је све продати, али је тешко довести инвеститоре, подићи стандард и постати конкуренција осталим бањама у региону", наводи Ђуровић.

Како је рекао, Врњачка Бања се сваке године трудила да како својим гостима, тако и мештанима понуди нешто ново.

Подсетио је да је ове године завршен амфитетар, отворена реконструисана променада и водопад.

"Врњачка Бања постала је репрезент и слика Србије за сваког туристу", каже Ђуровић који је захвалио министрима у Влади Србије, а посебно председнику Алекснадру Вучићу који се лично заложио за Врњачку Бању.

Ђуровић је председнику Вучићу поклонио прву монографију Врњачке Бање о 150 година туризма Врњачке Бање у Србији и изразио наду да ће тај поклон у његовом кабинету наћи лепо место.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи