РТС јуче био најгледанија телевизија

И током јучерашњег дана Радио-телевизија Србије била је најгледанија телевизија са националном фреквенцијом. Први програм РТС-а имао је укупну гледаност од 30,7 одсто, док су све остале телевизије са националном фреквенцијом имале 30,5 одсто укупне гледаности.

Јуче је најгледанији био пренос финалне утакмице Светског првенства у Русији између Француске и Хрватске на нашем Првом програму са уделом гледности од рекордних 66,7 одсто, односно финале је гледало 2.156.000 гледалаца.

Финале на Вимблдону између Новака Ђоковића и Кевина Андерсона имало је гледаност од 42 одсто, односно око 2.000.000 гледалаца.

Прво полувреме финалне утакмице Француска – Хрватска на Другом програму РТС-а пратило је 28,9 одсто гледалаца који су били уз телевизијске екране, тачније 1.566.000 гледалаца.

Проглашење нових светских шампиона у фудбалу пратило је око 50 одсто гледалаца. 

Изузетно је била гледана и емисија "Руска бајка" са 54,3 одсто удела гледаности, као и "Вимблдонска бајка" са 44 одсто.

Више од 1.200.000 гледалаца славило је са нама 60 узбудљивих година телевизије у Србији.

Гледаоци су поред спорта пратили наш забавни, информативни, филмски и серијски програм, због чега су програми РТС-а током читавог дана били најгледанији.

Фудбал се у великом броју пратио и на РТС Планети, која је од почетка Светског првенства богатија за 90.000 нових корисника, а љубитеље спорта на мултимедијалној платформи РТС-а током лета очекују нови ексклузивни преноси омиљених спортова.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 16. јул 2018, 13:52) - anonymous [нерегистровани]

pratila sam

rts volim i pratila sam skoro ceo dan kad sam imala mogucnost uzivo pre nego sto da se pravi planeta rts sto trazi licne podatke i prijavu. :( Znam druge ljude koji se isto zale da ne prate zbog toga st otreba da seprijave i da daju podatke. Steta.