Стефановић: Настављамо борбу против дилера дроге, нико не може бити миран

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже за РТС да се борба против дроге и дилера у Србији наставља и да ниједан криминалац не може бити миран. Најављује озбиљан рад Комисије за борбу против наркоманије у школама, као и нове мере државе.

Небојша Стефановић је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, истакао да је подигнут ниво безбедности у школама, те да су у то укључене и друге безбедносне службе.

Најавио је озбиљан рад Комисије за борбу против наркоманије у школама.

"Ми већ годину дана радимо на превенцији у школама. Од септембра прошле године имали смо сет предавања у четвртом и шестом разреду о борби против насиља, дроге, алкохолизма, познавању рада везаног за ванредне ситуације, безбедност у саобраћају, сајбер безбедност. Ове године смо са Министарством просвете договорили да фактички почнемо са предавањима од првог разреда. Па ће ове године од септембра предавања имати – први, четврти и шести разред, која ће наравно бити прилагођена узрасту деце", наводи Стефановић.

Додаје да ће са децом разговарати полицијски службеници о опасностима и ризицима коришћења дроге.

"Полицијски службенице ће разговарати са децом о томе – који су ризици дроге, шта је то што може да им се догоди и какве су последице коришћења. Хоћемо да то чују директно од људи који се баве сузбијањем те врсте криминала, заједно са школским полицајцима који патролирају у школским двориштима, али је веома важно да се укључе и друге институције", истиче министар.

Наводи да је са локалним самоуправама договорено постављање већег броја камера у школским двориштима, већи број школских полицајаца, патрола.

"И наравно поред свега тога наставља се оштра немилосрдна борба против нарко дилера. Ту нема милости, та борба неће никада да стане, те активности никада неће престати", истиче Стефановић.

Говорећи о Егзиту, навеоје да није забележено неко озбиљније кривично дело током трајања фестивала.

"Не могу да кажем да је на самом Егзиту примећена велика количина дроге, али, нажалост,  у данима Егзита на територији Новог Сада је заплењено готово четири килограма наркотика, од тога је највећи део синтетичких дрога. Ми сумњамо да је један део те дроге био намењен људима који иду на фестивал, али не желим да обележим људе, да кажем да су људи који иду на Егзит на било који начин стигматизовани тиме. Свакако да један део то користи, али ми апелујемо да се не користе наркотици јер то може довести до смрти", позвао је министар.

"Чинимо све да се изборимо за Србе на КиМ"

Говорећи о наставку дијалога Београда и Приштине наводи да је пред Александром Вучићем тежак задатак.

"Ниједан председник не воли да иде и преговара о скоро изгубљеној позицији, јер од када је Александар Вучић постао премијер, а касније и председник, води разговоре о позицији која је до тог тренутка била готово изгубљена. И ви сада имате утакмицу где је судија де факто одсвирао крај, завршено је са убедљивом гол разликом против вас. Е, онда се од вас очекује да то не само преокренете, већ да то буде фактички невероватна победа", наводи Стефановић.

Додаје да председник има потпуну подршку Владе.

"Председник Вучић се бави огромним радом, како бисмо успели да направимо помак који ће омогућити да Србија има нешто за свој народ на Косову и Метохији. Дакле, наш посао је да им обезбедимо сигурност и безбедност, да се изборимо за тај народ, и да покушамо да изборимо што је више могуће, ако је ишта могуће у веома тешкој ситуацији. Оно што се предузимало претходних година је, верујте, највише што је могло да се предузме", закључио је министар.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи