Мионица добија халу спортова, корак ка рукометном тренинг центру

У Мионици ће данас свечано бити отворена нова хала спортова. Градња је започета 1993. године. Радови су, уз помоћ државе, обновљени у новембру прошле године. Планирано је да Мионица убудуће буде рукометни тренинг центар Србије.

Пре 25 година урађени су само конструктивни радови, без инсталација. Годинама није било средстава ни спремности да се радови наставе, а зграда смештена између основне и средње школе постала је ругло.

Тек крајем прошле године започета је доградња хале. Укупна вредност хале је 133 милиона динара – Општина Мионица је из свог буџета обезбедила 89, а Министарство омладине и спорта 44 милиона динара.

"Мионичани после четврт века добијају халу спортова започету 1993. године. Хала спортова је изграђена по најсавременијим стандардима и биће место које ће примати све рукометаше, јер је у плану да се изгради и национални тренинг центар где ће људи из читаве Србије долазити да вежбају рукомет. Она је веома значајна и за остале спорове, јер у Мионици постоји око 12 спортова који су у афирмацији и преко 300 младих спортова", рекао је председник општине Бобан Јанковић.

Нова хала спортова капитални је објекат општине Мионица, испуњава све стандарде за одигравање међународних утакмица и моћи ће да прими 2.000 гледалаца.

Свечаном отварању у подне присуствоваће и председник Србије Александар Вучић. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво