Веће казне за оне који не поштују бонтон становања у Панчеву

Нови нацрт одлуке о општим правилима кућног реда утврђује нова правила понашања у урбаним срединама у Панчеву. За све власнике станова који се не придржавају нових прописа казне ће бити и до четири пута веће него до сад.

Панчевци су добили нови бонтон понашања у којем има и доста старих одредби којих се нису придржавали. И до сад је било забрањено сушење веша на тераси која је видљива са улице, није било дозвољено складиштење старих предмета на балконима који нарушавају изглед зграде, као ни трешење тепиха и мрва.

Новост је да су прописане казне за ове прекршаје биле две и по хиљаде, а сада су десет хиљада динара.

Панчевци немају ништа против казни, ако се на други начин не може решити проблем. Међутим, сматрају да се тиме неће ништа постићи јер људи треба да схвате да се и на јавном месту треба понашати пристојно као и код куће и да је важно и васпитање од малих ногу јер једино то може допринети култури једног народа.

И по новој одлуци о комуналном реду кажњаваће се сви којима цури клима уређај, а и саксије за цвеће на балконима морају бити добро осигуране и не смеју пропуштати воду приликом заливања.

Новост је да су сад родитељи одговорни за своју децу која у току кућног одмора праве буку у дворишту или стану.

"Није дозвољено скакање, викање, пуштање гласне музике, играње лоптом како у стану, тако и у непосредној близини објекта у току кућног одмора. Свака зграда је дужна да има своју таблу за обавештења, а на којој ће бити и одлука о избору управника, списак станара са члановима породице и одлука о кућном реду. По пријави грађана комунална инспекција и комунална полиција су надлежне за спровођење и поштовање кућног реда", каже Вања Ракиџић, Руководилац унутрашње контроле Градске стамбене агенције у Панчеву.

Нове одлуке о кућном реду требале би да допринесу лепшем изгледу града, али тешко да ће се то постићи иако се грађани буду придржавали свих нових одредби закона, ако се не обнове фасаде на старим зградама које угрожавају и безбедност пешака.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво