Борба Величковића за имовину, сами против косовских институција

Други дан, представници косовске Агенције за приватизацију покушавају да на поседу породице Величковић у Бресју код Косова Поља изврше катастарско обележавање земљишта. Тврде да је реч о имању некадашње фабрике коже. Величковићи не дозвољавају премер свог земљишта и траже правду.

На капији породице Величковић, десетак полицајаца у пратњи особе која се представља као службеник Агенције за приватизацију.

Документи породице Величковић о поседу датирају с почетка осамдесетих година прошлог века.

У Агенцији за приватизацију кажу да је некадашња фабрика за прераду коже са погонима и у Косову Пољу приватизована пре три године и да јој припада плац, поред магистралног пута, на коме Величковићи имају породичну кућу и локал.

"Ја сам ово купио, тих седам ари и 55 квадрата, ја сам то купио, нисам добио, нису мени дали", прича власник имања Мирослав Величковић.

Полиција данас није реаговала, а њени припадници јуче су запретили супрузи власника имања.

"Хоћемо да те хапсимо, рекох хапсите ме. Можете и да ме убијете, али преко мене само мртве можете да прођете у двориште, живе не", каже Славица Величковић.

У породици Величковић кажу да имају најаву да ће администрација у Косову Пољу дозволити високу градњу дуж једног дела пута.

Имање Величковића и још две српске породице једина су која уз један део пута у Бресју нису продата.

"Многи су до сада долазили и питали и нудили стварно невероватну цену, међутим, не", додаје Мирослав.

Величковићи позивају све који могу да помогну и истичу да нису једини којима покушавају да преко приватизације отуђе приватно имање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво