ЕПС апелује на социјално угрожене да се пријаве за бесплатне киловате

"Електропривреда Србије" је позвала социјално угрожене грађане да се пријаве надлежним органима локалне самоуправе и искористе могућност да добију бесплатне киловат-сате.

"ЕПС нема могућности да социјално угроженим грађанима помогне, осим на основу Уредбе о енергетски угроженом купцу, коју је усвојила Влада Србије", наводи се у саопштењу.

Потребно је да се социјално угрожени грађани пријаве служби социјалне заштите у својој локалној самоуправи.

"'Електропривреда Србије' нема законско овлашћење да одређује нивое социјалне угрожености грађана нити да самовољно одређује ко има право на бесплатне киловат-сате", наводи се у саопштењу.

Напомиње се да је ЕПС до сада у више наврата апеловао на социјално угрожене грађане да се пријаве надлежним органима локалне самоуправе и искористе могућност да добију бесплатне киловат-сате.

На основу уредбе о енергетски угроженом купцу, умањење рачуна за електричну енергију у 2017. години користило је око 70.000 домаћинстава месечно.

У саопштењу се наводи пример да је увидом у документацију утврђено да је Мирославу Стојановићу из Јелашнице код Ниша у априлу упућено упозорење пред обуставу испоруке електричне енергије за дуг од 22.000 динара, а да је на данашњи дан тај дуг достигао 35.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи