Базен "11. април" затворен до санирања последица инцидента

Затворени базен "11. април" на Новом Београду – где је пре две седмице поред детета пала велика вентилациона цев, о чему се сазнало тек данас пошто се снимак појавио на друштвеним мрежама – неће радити све док не буде утврђена одговорност и не предузму одговарајуће мере санације.

То је Танјугу рекао директор Спортског центра "Нови Београд" Бојан Бован, који каже да се цев обрушила са плафона.

Права је срећа, наиме, да у овом инциденту нико није повређен, с обзиром на то да су у базену била деца која тренирају пливање.

Бован наводи да се инцидент догодио пре 12 дана.

Базен је одмах затворен, каже Бован и додаје да неће радити све док не буду предузете мере за његово поновно стављање у функцију.

"Нама је изузетно важно да се утврди ко је одговоран за то. У питању је вентилациона цев, која је постављена када је рађена реконструкција унутрашњег базена 2012. године", каже Бован.

Објашњава да се цеви налазе на више од 30 метара висине, те да је поступак реконструкције изведен о трошку Града, а водили су га Градска управа и Агенција за јавне набавке.

"Спортски центар није ништа имао са тим нити општина Нови Београд пошто су у питању средства Града. Ми смо, када се то догодило позвали полицију која је обавила увиђај, и дали смо им снимке са видео-надзора. Очекујемо да ће бити предузете мере и утврди се зашто се то десило и ко је одговоран", навео је Бован.

Комисија је оформљена и ради се на утврђивању околоности под којим је дошло до инцидента, као и на санацији цеви.

Из Градског већа кажу да су све надлежне инспекције изашле на терен, као и да је за тај спортски центар надлежна општина Нови Београд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво