Невреме у Јошаничкој Бањи и на Голији, уништени локални путеви

Након јаког пљуска, бујични наноси уништили дворишта и баште у десетак домаћинстава у Јошаничкој Бањи. Невреме погодило и четири голијска села где су бујични потоци оштетили локалне путеве.

Бујица која је носила камење, грање и муљ продрла је у подруме десетак домаћинстава у Јошаничкој Бањи, након јаког пљуска који се догодио нешто пре 19 часова, јавља дописник РТС-а.

Велика количина бујичног наноса уништила је готово сва дворишта и баште. Повређених није било.

Висина бујичног наноса на појединим местима у Јошаничкој Бањи прелази пола метра.

Мештанин Дарко Милошевић, коме је бујица у потпуности потопила подрумске просторије, каже да се све одиграло за десет минута и да је и раније било бујица у том крају, али никада овакве снаге.

"Видите да је вода носила камење тешко више десетина килограма. И муљ и грање. Башта нам је уништена. Двориште такође", додао је Милошевић.

У улици која је погођена бујицом, ватрогасци пумпама извлаче воду, а тешком машином рашчишћавају муљ са пута.

Бујице оштетиле путеве голијских села 

Велика количина кише у поподневним сатима донела је бројне проблеме мештанима голијских села Придворица, Брусник, Остатија и Девићи.

Бујични потоци оштетили су локалне путеве, а у десетине домаћинстава вода је продрла у подрумске просторије.

Према речима Радоице Стојковића, председника МЗ Девићи, за непуних сат времена потоци су у дворишта и на путеве донели велику количину муља, растиња, пањева.

Заменик председника општине Ивањица Момчило Митровић потврдио је за РТС да је проглашена ванредна ситуација у четири месне заједнице.

Поподне је невреме донело проблеме у још неким селима и разматра се могућност проглашења ванредне ситуације на територији те општине.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво