Главна железничка станица – наредних дана као музеј

Поводом годину дана рада Владе Србије у згради Главне железничке станице, на којој више нема саобраћаја, отворена је мултимедијална изложба "Настављамо да правимо добре вести".

Посетиоце опет чекају возови, али као експонати – од Титовог "Плавог" – до савремених возова на нашим пругама.

Такође, посетиоци ће моћи да виде брзе пуњаче за електричне аутомобиле на ауто-путу, опрему коју користе предузећа у ваздушном саобраћају, дронове, чамце и опрему за контролу пловидбе у водном саобраћају, као и симулаторе превртања возила и "пијане наочаре". 

Ресорно министарство је сумирало старе пројекте, али и најавило нове инвестиције вредне пет милијарди евра.

"Важни су и нови возови, багери, камиони... Али најважнији су људи. Зато сам желела да на једној оваквој несвакидашњој изложби видите шта све радимо и да представим људе који граде Србију. Да видите путаре, железничаре, бродаре, пилоте, стјуардесе, грађевинаре, геометре, контролоре лета", рекла је потпредседница Владе и ресорна министарка Зорана Михајловић.

Подсетила је да је зграда старе Главне железничке станице, која ће бити претворена у музеј, изграђена исте године кад и пруга Београд–Ниш, давне 1884. године, чијом изградњом се Србија, како је рекла, прикључивала модерним европским државама које су већ имале железницу.

Отварању изложбе присуствовао је и градоначелник Београда Зоран Радојичић, директори бројних домаћих компанија, као и представници дипломатског кора. 

Изложба је отворена наредна два дана, од 10 до 22 сата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво