"Капија Србије" – најмодернија марина на Дунаву

На току Дунава кроз Србију у укупној дужини од 588 километара налази се 39 регистрованих привезишта, пристана, зимовника и марина. Само неколико задовољава стандарде Европске уније, али једна је најмодернија на целом току Дунава – Марина у Апатину отворена пре девет година, за коју кажу и да је "капија Србије".

Међународна марина у Апатину једина је категоризована у Србији. И најмодернија на Дунаву, са понтонима израђеним по шведској технологији од лакоплутајућег бетона и са 450 везова. Три звездице или три сидра за квалитет, предност су и обавеза.

"Три сидра значе квалитет марине, шта марина има у понуди и који је квалитет марине са својом понудом. То су ти везови, привези, струја и вода на понтонима, разне сервисне услуге – прање веша, смештај за спавање, ресторан, све то спада у класификацију једне марине", објашњава Милан Ћопић из Марине Апатин.

Марина има 400 везова за пловила, али и просторије за риболовце и рониоце, апартмане, јавна купатила, простор за прање и сушење веша. Четири сидра су, кажу, као пет звездица за хотел.

"Марина значи много јер овде свраћају странци, јер је уцртана на мапи, могу да точе гориво директно са воде што мислим да нема у Србији, коначно и то је сада у реконструкцији и модернизацији. До сада је уложено преко пет милиона евра", наводи Милан Шкрбић, председник општине Апатин.

У јуну 2017. године Бачко Подунавље уписано је на светску листу резервата биосфере.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво