Хумани ветерани 63. падобранске бригаде

Они су синоним Ниша, ударна песница Војске Србије, али и пример пожртвованости – 63. падобранска бригада. Тридесет шест ветерана чувене специјалне јединице потписало је донорске картице.

Заклетва ветерана гласи: "За отаџбину, за друга, за пушку, за војничку и ратничку част". О свему томе ветерани, кажу, размишљају свакодневно, па и у тренутку док потписују донорске картице.

"Само из хуманих разлога, нико ме није наговарао. Имао сам осећај да то треба урадити и то би требало да сви ураде, да повећамо број донора а не да смо земља са најмањим бројем донора", каже Иван Стојановић.

Милан Лазин је поносан и на овај чин. "Можда ми је требало више времена, али успео сам и поносан сам на то", рекао је Милан. 

Многи од њих војничку каријеру завршили су као инвалиди, а многи су преживели захваљујући помоћи других – што је суштина донорства.

"Знајући пожртвованост коју су они дали да извуку било којег рањеника је велика, и то је братство које је уткано и живи годинама", каже председник Удружења ветерана Видоје Ковачевић.

Кроз окупљање ветерена живе и њихови погинули саборци, баш као што ће можда неко живети захваљујући њиховом донорству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи