Против агенције "С. А. Б. травел" предлог за одузимање лиценце

Сви који су уплатили путовање преко туристичке агенције "С. А. Б. травел" закључно са 22. јуном неће отићи на одмор јер је та агенција отказала све аранжмане. Помоћница министра трговине, туризма и телекомуникација Вера Божић Трефалт каже да ће против агенције бити поднет предлог за одузимање лиценце и захтев за покретање прекршајног поступка.

Након састанка министарства и директора агенције С. А. Б, Божић Трефалт пренела је Танјугу да је он рекао да ће сва путовања закључно са октобром бити отказана, а да ће агенција у наредним данима обавештавати све путнике о отказивању аранжмана. 

Оно што ће министарство настојати, тврди, јесте да "С. А. Б травел" поступи у складу са Законом о туризму, тако што ће морати да обештети путнике.

"Најпре би сви путници требало да се обрате самој агенцији, која је у року од осам дана у обавези да одговори. Уколико до тога не дође, путници могу да се обрате туристичкој инспекцији", објаснила је Трефалт.

Агенција би у складу са тим, према њеним речима, требало свим путницима у року од 15 дана да надокнади новац а, уколико до тога не дође, активира се гаранција путовања у износу од 300.000 евра. 

Помоћница министра рекла је да "С. А. Б травел" има закључено 3.572 уговора о путовању, а да ће од тога 2.249 уговора бити отказано.

Она је указала и да туристичка инспекција врши надзор агенција од 20. јуна, када је добила сазнање да се путници који су летовање уплатили преко С. А. Б.-а "неће вратити са пута".

Упитана шта ће бити са путницима који су већ на одмору, Трефалт каже да је директор агенције на састанку рекао да ће уредно и без проблема бити враћени у Србију. 

Подсетила је да се сличан случај десио и са агенцијом "Флај флај травел", а да ништа није указивало да ће се то десити. 

"Док је Флај флај био инсолвентан али није имао конкретне пријаве, С. А. Б травел није био ни дан у блокади", рекла је Трефалт и додала да су прве пријаве за агенцију стигле тек након овог случаја.

Агенција  "С. А. Б. травел" је групи од око 450 путника пре неколико дана отказала путовање без адекватног образложења, а након тога на сајту агенције појавило се обавештење да су сва путовања закључно са 22. јуном оказана због "више силе". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи