Шта Копаоник нуди туристима током лета

На Копаонику је отворена летња туристичка сезона. Захваљујући бројним новим садржајима попут летње скијашке стазе, једине те врсте у Југоисточној Европи и авантура парка, Копаоник је једна од најпожељнијих туристичких дестинација на Балкану. Упореди са јачањем туристичког потенцијала на овој планини решавају се и инфраструктурни проблеми.

Од панорамске вожње жичаром до Панчићевог врха, преко спуста бициклама и квадовима до јахања коња, алпинизма или шетње непрегледним ливадама, Копаоник гостима, током лета нуди бројне садржаје за одмор, забаву и рекреацију.

Заједнички труд хотелијера и Скијалишта да се бројним садржајима, летња туристичка сезона учини атрактивном као и зимска, даје резултате.

"Очекујемо заиста велику попуњеност, неких 20 процената више него прошле године. То је просечно 60, односно 70 одсто, али током викенда и пуни капацитет, дакле 100 процената", каже Светлана Костић из "МК ризорт Копаоник".

"Поред летњих садржаја, Скијалишта Србије се припремају и за зимску сезону. Правимо пет километара нових стаза и осветлићемо стазу Панчићев врх", каже Дејан Ћика, директор ЈП "Скијалишта Србије".

У центру Копаоника почела је и изградња хелиодрома и гараже са 312 паркинг места.

Расим Љајић, министар туризма каже да је инвестиција вредна више од 570 милиона динара и да је Министарство издвојило 100 милиона, а остала средства ће бити обезбеђена из редовног пословања "Скијалишта Србије".

Попут европских туристичких центара, на Копаонику је отворен и нови авантура парк.

Новина ове сезоне на Копаонику је и летња скијашка стаза. Постављени су топови за прављење вештачког снега. Дужина стазе је 800 метара, од Крста до Долине спортова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво