У понедељак почињу пријемни испити на факултетима у Београду

Потенцијални бруцоши, на појединим факултетима, попут машинског, још сутра могу да се пријаве за полагање пријемног испита како би уписали жељени факултет. У зависности од факултета, пријемни почињу већ у понедељак, када ће своје знање тестирати кандидати Електротехничког и Филолошког факултета.

Неки од факултета имају заједничке програме са страним школама. На Економском факултету смер у сарадњи са Лондонском школом економије показао је добре резултате, па се од ове године осим на енглеском, настава уводи и на српском језику.

"Првенствени разлог због којег смо се определили за овај програм, јесте тај – што је диплома заиста престижна и представља врата за даље студије у иностранству", наводи Филип Никановић, студент Економског факултета Универзитета у Београду. 

Проф. Бранислав Боричић, декан Економског факултета Универзитета у Београду наводи да се настава обављала на енглеском.

"Цела два семестра смо у континуитету обављали наставу на енглеском језику, а цео мај је био посвећен испитима", наводи Боричић.

На Факултету организационих наука је током овог уписног рока стигло 2.060 пријава.

"Пријемни испит је заказан за уторак 26. јун, тада се полаже математика, а кандидати који су изабрали да полажу и тест опште информисаности, полагаће у среду 27. јуна", наводи Драгана Ивановић са Факултета организационих наука Универзитета у Београду.

Пријемни у високој медицинској школи "Милутин Миланковић" је 2. и 3. јула. Наводе да њихови студенти имају праксу у најзачајнијим здравственим установама, попут ВМА и да прате тржите рада.

"То је смер који је доста тражен. На тржишту рада потребе за радиолозима су такве, зато што по новом Закону о образовању, а и систематизацији радних места у здравственим установама, радиолози морају да поседују, да буду образовани са шестим, односно оним степеном образовања, који даје висока струковна школа", наводи проф. Гордана Арсић Комљеновић, директорка Високе медицинске школе струковних студија Милутин Миланковић.

Први уписни рок требало би да буде завршен до половине јула. Надлежни подсећају да се уписују само акредитоване установе и програми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво