УНХЦР не оспорава изјаве Јевтића у вези са бројем расељених

Канцеларија Високог комесаријата УН за избеглице (УНХЦР) у Приштини, путем саопштења за јавност, објаснила је став УНХЦР-а о броју расељених лица са Косова и изјави потпредседника Владе и министра Далибора Јевтића о том питању, преноси РТК2.

"Канцеларија УНХЦР-а у Приштини жели да појасни да УНХЦР не оспорава изјаве потпредседника Владе и министра Далибора Јевтића у вези са бројем расељених лица са Косова", пише у саопштењу.

Наводи се да се "објашњење односи на чланак објављен 21. јуна 2018. године у дневном листу Коха диторе са насловом – УНХЦР одбацује изјаву Јевтића о 200.000 расељених Срба са Косова".

"УНХЦР је пружио информације о броју расељених лица са Косова који још увек имају потребе везане за трајна решења. Као што је наведено у тексту објављеног чланка, због недостатка базе података расељених особа, тешко је рећи колико је расељених лица. Дакле, УНХЦР не поседује прецизну цифру расељених са Косова и стога не може оповргавати заменика премијера и министра, господина Далибора Јевтића", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво