Вулин: Убудуће више војничке обуке кадета

Александар Вулин је на Пасуљанским ливадама обишао учеснике завршне вежбе "Дипломац 2018", кадета 139. класе Војне академије и поручио да ће услови за живот у Академији бити значајно побољшани.

Министар одбране Александар Вулин је рекао да су кадети Војне академије оно што је најдрагоценије у Војсци Србије и најавио од следеће школске године више теоријске и практичне обуке војних академаца, саопштило је Министарство одбране.

Будући официри су данас, указао је Вулин, показали шта су научили, какво ће знање пренети војницима и шта ће радити када буду преузели своје важне и одговорне дужности.

"Као и сваке године, ми унапређујемо обуку, вештину и теоријски рад. Од идуће године ћемо имати више војничких предмета и више ће се времена проводити у непосредној обуци, логоровању и припремама за оно што сваког официра чини правим официром", рекао је Вулин.

Додао је да ће услови за живот у Војној академији бити значајно побољшани, као што се већ и побољшавају.

Нагласио је да Војска Србије као свој приоритет ставља обуку, усавршавање и стручно напредовање својих припадника и официра.

Само војска која има школованог официра, који је прошао све дужности, и теоријску и практичну обуку, може да буде сигурна да ће радити и напредовати, истакао је Вулин.

"Ми се убрзано наоружавамо, набављамо све најмодерније системе у свим областима развоја наше војске, али да би то било употребљиво, да би имало сврху, наш официр мора да буде обучен и спреман", рекао је министар.

Зато ће официрима, како је додао, бити обезбеђени најбољи могући услови за обуку и школовање, али се од њих очекује да дају све од себе, да уче, раде, напредују и увек буду спремни да служе својој земљи.

Начелник Војне академије пуковник Мирослав Талијан нагласио је да, као и сваке године, Војна академија реализује комбиновано логоровање кадета у теренским условима.

"Након стицања знања, вештина и навика у учионици излазе на терен и успешно демонстрирају знање које су стекли и то директим погоцима у мете и циљеве који су им задати", истакао је Талијан.

Заменик командира батерије, главног и одговорног на ватреном положају, кадет Немања Прибичевић пратио је рад на ватреном положају и контролисао рад командира одељења.

"Када се све радње обаве, мој задатак је да доставим извештај командиру батерије о готовости за дејство. После тога, гађање може да почне када стигне команда командира батерије. Задовољан сам радом кадета, све је било спремно за извршење вежбе, мало су нас временски услови омели, али смо успели и гађање је извршено према плану", изјавио је Прибичевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи