Уметност спаја и изједначава

Крај јуна је у знаку сумирања резултата пројеката који су трајали током целе школске године. Са идејом да расту и развијају се заједно – Удружење "Мото" током протеклих година организовало је низ радионица за децу различитог узраста као и ону са сметњама у развоју.

Различити, а исти. Весело обележавају крај напорног рада. Шест месеци учили су како да глуме, певају и вајају. Ништа им, кажу, није било тешко.

Маша Белча каже да јој је најзанимљивије било да глуми слона и свирача. Дуња Николић је рекла да је научила да глуми, пева и игра.

Радионице су отвориле врата деци са аутизмом и развојним поремећајима, али и свима који имају дара за вајање, музику или глуму.

"Кроз овај труд и рад који смо уложили у овај пројекат у ствари сам упознао на неки начин и скопчао, да тако кажем, да су то сасвим нормални људи да су то дивне душе и људи за сарадњу", рекао је Милан Васиљевић.

А то је и био један од циљева овог пројекта.

"Покушавамо да уметност учинимо доступном свима и да се заправо деца кроз рад са уметношћу изједначе. То је оно што је јако битно и у протеклих шест месеци смо успели доказати да је уметност најлепши вид изједначавања", каже Наташа Јовић, председница Удружења "Мото".

Крај пројекта, али не и дружења. Склопљена пријатељства остаће трајна, а ту ће се родити и нове идеје за наредна окупљања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи