Гојковић: Пронађен још један комад скупштинског инвентара

Још један комад мобилијара са инвентарским бројем Парламента, пронађен и враћен Скупштини, саопштила је председница Народне скупштине Маја Гојковић.

Овај мобилијар се до сада налазио у Сокобањи, а Маја  Гојковић је захвалила грађанима који су се одазвали апелу за враћање слика, мобилијара и других уметничких дела и предмета, несталих из Народне скупштине 5. октобра.

Председница парламетна позвала је грађане који имају сазнања о уметничким делима и другој културној баштини која припада Парламенту да се јаве и пруже информације.

Недавно су пронађене две фотеље украдене током паљења Народне скупштине, једна је пронађена у београдском насељу Калуђерица приликом рације МУП-а, а друга преко сајта "Купујем-продајем".

Гојковић је изјавила да су 5. октобра из здања Народне скупштине украдена многобројна уметничка дела, мобилијар, као и предмети који су поклон страних делегација и додала да је тиме држави нанета несагледива штета, јер су украдени значајни предмети из културног наслеђа Србије.

Она је подсетила да се међу украденим предметима налази и 55 уметничких слика, међу њима дела Петра Лубарде, Милана Коњевића, Зоре Петровић, Милана Кеча, Милића од Мачве и многе друге, познати "Салон", Кнеза Павла од чисте слоноваче који је стајао у дипломатском салону.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво