Потписан уговор о градњи 194 стана за избеглице

У Београду је потписан уговор о изградњи 194 стамбене јединице у девет општина у Србији намењених избеглицима из Хрватске и БиХ.

Уговор су потписали в. д. директора "Јединице за управљање пројектима у јавном сектору" Драган Катуца и представници одабраних извођача радова, у оквири петог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

У Лозници ће се градити 60 стамбених јединица, Крушевцу 40, по 20 стамбених јединица у Пожаревцу и Убу, 16 у Мионици, 15 у Свилајнцу, 12 у Жабарима, шест у општини Мало Црниће и пет стамбених јединица у Крупњу.

Укупна вредност потписаних уговора износи близу 3.983.000 евра без ПДВ-а.

У оквиру петог потпројекта планирана је изградња укупно 1267 стамбених јединица од тога је 270 станова у београдском насељу Камендин, чија је изградња у току.

Регионални програм стамбеног збрињавања је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породица у региону.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске, саопштила је Јединица за управљање пројектима у јавном сектору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво