Божовић: Србија не усмерава мигранте ка суседима

Начелник Управе граничне полиције Србије Миленко Божовић одбабцио је као апсолутно нетачне и злонамерне тврдње министра унутрашњих послова УСК у БиХ, Анела Рамића, да Србија мигранте на било који начин усмерава ка другим земљама, суседима.

"Само током данашњег дана српска полиција пронашла је два аутобуса на територији ПУ Шабац, у којима су се налазила 53 мигранта, који су заустављени и враћени у прихватне центре", навео је Божовић и додао да је полиција, такође, на Дрини зауставила чамац са седам миграната, који су покушали илегално да пређу границу.

Поводом, како наводи, неистинитих и злонамерних тврдњи Рамића да "полиција Србија има некоректан однос и да чак илегалним мигрантима показује пут којим ће ући у БиХ", Божовић је нагласио да је Србија земља која се са мигрантском кризом у различитим облицима и у различитим фазама суочава и носи више од три и по године врло успешно.

Подсетио је да је у Србију током 2015. године дневно улазило чак и по 15.000 миграната, као и да се и данас у центрима у нашој земљи налази између 3.000 и 4.000 миграната.

Србија је, каже Божовић, посвећена заштити миграната и њихових права и показала је хуман и цивилизован однос према сваком од њих, а тако ће и наставити да се понаша.

"Међутим, желим да подсетим да ови мигранти не потичу из Србије, нити је Србија њихова крајња дестинација. Зато саветујем својим колегама да поступају на законит и хуман начин у мигрантској кризи, као и да мигранте враћају у земље порекла или прву земљу с којом имају потписан споразум о реадмисији", навео је Божовић у писаној изјави достављеној медијима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво