Стефановић: Нико сам не може да реши проблем миграната

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је у Бриселу, на састанку о миграционој ситуацији на Западном Балкану, да Србија не може бити усамљена у решавању мигрантске кризе, јер ниједна земља не може самостално да реши овај проблем.

Стефановић је, на састанку министара унутрашњих послова Западног Балкана са европским комесарима Димитрисом Аврамопулосом и Џулијаном Кингом, подсетио да мигранти у Србију долазе са територије Европске уније, тачније из Грчке и Бугарске.

"За Србију је важно да Европа разуме наше проблеме и чињеницу да не можемо бити усамљени у решавању ове кризе. Србија није земља која може самостално да реши овај проблем, као што не може ниједна друга земља. Важно је да појачамо капацитете наше полиције и да јачамо ресурсе за заштиту државне границе, као и сарадњу са другим земљама кроз заједничке патроле и размене података. Све то остају приоритети и у наредном периоду, као и јачање регионалне сарадње", нагласио је Стефановић.

Министар унутрашњих послова се захвалио Европској комисији и Фронтексу који су били партнери Србије током решавања проблема ирегуларних миграција.

"Настављамо да тражимо решења пошто нисмо у потпуности задовољни како ситуација функционише данас. За Србију је важно да се њени грађани осећају безбедно и Министарство унутрашњих послова уложиће сваки неопходни напор да људи који живе у нашој земљи осећају потпуни мир и сигурност, а да се питање ирегуларних миграција решава у партнерству са свим земљама Европе", рекао је Стефановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се