За избегле и расељене у Војводини 20 милиона динара

Влада Војводине је избеглим и расељеним породицама доделила помоћ у вредности од 20 милиона динара у грађевинском материјалу за адаптацију и завршетак стамбених објеката, као и за економско оснаживање. Уговоре за помоћ избеглима и расељенима уручио је покрајински премијер Игор Мировић.

Игор Мировић је рекао да ће Влада Војводине наставити да повећава средства која су неопходна за све активности Фонда за избегла и расељена лица, да ће управа Фонда радити на мерама које треба да доведу до сто већег броја оних који конкуришу и на мерама које ће заиста одговарати потребама избеглих и расељених.

"А најважније, овај се посао неце завршити све док иједна породица у овој категорији буде имала проблема и потребу за пружање помоћи. Држава Србија и Покрајинска влада и локалне самоуправе, сви су укључени у програме за помоч тим лицима", рекао је Мировић.

Посебно је нагласио да му је драго што су породице које су добиле ова средства конкурисале и, како је рекао, што су веровале да Влада Војводине може да обезбеди ова и много већа средства него ранијих година.

"Најдраже ми је што сте конкурисали и веровали да можемо обезбедити и ова и много већа средства него ранијих година да бисмо укључили што више пордица у програм и економског оснаживања али и у друге програме које припремамо да би и ви али и други људи који сте не својом вољом дошли овде, али сте сада овде са нама, да бисмо сви заједно успели да отклонимо све оне последице које су 90-их година погодиле пре свега ваше породице", рекао је Мировић породицама које су потписале уговоре о помоћи.

Овим програмима помоћ је добила укупно 71 породица, од чега 32 породице помоћ у грађевинском материјалу за адаптацију и завршетак стамбених објеката, а 39 породица за економско оснаживање. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи